Pavla Vojířová

ASTROLOGICKÝ VÝHLED NA ROK 2019

Obecný přehled nejvýraznějších astrologických prvků pro rok 2019.

V roce 2018 přecházel pomalý Saturn – symbol překážek, zkoušek, tvrdé práce a odříkání, ze znamení Střelce do znamení Kozoroha. Střelcům se ulevilo, dvouleté náročnější životní období mají za sebou, taktéž se odlehčilo Pannám, Rybám a Blížencům (narozeným zejména v poslední dekádě znamení). Zátěž oproti tomu začali více pociťovat Kozorozi, Berani, Raci a Váhy, narození v prvních dekádách znamení. Jupiter – planeta expanze, posunu a pozitivních vlivů, zvaná nebeský dobroděj, procházel téměř celý rok znamení Štíra a posiloval pozici Štírů, Ryb a Raků, a také odlehčoval svým vlivem znamení Panny a Kozoroha. (Čili zkoušky zvládala znamení pod vlivem Saturna přeci jen lépe.) Jupiter je vládnoucí planeta znamení Střelce a vrátil se sem po 12ti letech v listopadu 2018. Pro společnost to obecně přináší obrat k věcem, které nás přesahují – filozofii, náboženství, čistým idejím, společenskému, kulturnímu a duchovnímu uvědomění. Lidé budou toužit poznávat svět, pátrat po smyslu života. Jupiter je označován za nebeského dobroděje, planetu hojnosti a prosperity a pod jeho vlivem si posun a šťastné náhody nejvíce přitáhnou lidé, kteří mají důvěru ve své schopnosti, možnosti rozvoje, jsou odvážní a otevření příležitosti. Toto období přeje osobnímu rozvoji, studiu, cestování. Ovšem nutno dodat, že každá mince má dvě strany, a protože Jupiter je planetou expanze, nebezpečím této konstelace by mohl být nekontrolovatelný růst a extravagantní chování. Jupiter procházel znamením Střelce naposledy v letech 2006 a 2007, tedy těsně před poslední ekonomickou krizí.

Nejvýraznější astrologickou událostí roku 2018 byl však přechod planety Uran ze znamení Berana do znamení Býka. Proběhl v polovině května 2018 a dokončil proces osamostatňování a individualizace Beranů, Střelců a Lvů. Uran se v Býku nacházel 7 let, a zejména Beranům v průběhu této doby proběhl převrat v jejich životě, hodnotách, směřování. I Rak, Kozoroh a Váhy mohli tento proces převratu výrazněji zaznamenat. Začátkem listopadu se však Uran ještě v retrográdním pohybu vrátil na pár měsíců do znamení Berana, aby skutečně dořešili a uzavřeli, co je nutné. Zároveň Uran v tomto čase naznačil Býkům, že se chystají změny.

Začátkem března 2019 Uran naplno vstoupí do znamení Býka a bude zde působit 7 let. Pod jeho vlivem Býci budou dělat (nebo budou přinuceni vlivem okolností) dělat změny ve svém životě, osvobozovat se od starých, nefunkčních principů. Dále se to dotkne i znamení Lva, Štíra a Vodnáře a samozřejmě to značí i určité změny pro celou společnost. Tyto změny nemusí být vítané, jelikož se týkají hlavně pevných znamení, které raději drží status, než se otevírají změnám, ale v konečném důsledku budou sloužit ku prospěchu a posunu, protože člověk díky nim objeví nové možnosti. Postupně změny, které přináší Uran, budeme všichni vnímat v proměně hmotného vlastnictví a majetku, financích – měnách a bankovních systémech, zemědělství a ekologii, nemovitostech, některých odvětvích průmyslu, v moderních technologiích a robotice. Uran je revoluční planeta, která bourá staré a přináší nové, v Býku může převracet hmotnou úroveň, a tak se předpokládá jeho dopad na určité osvobození fixace na materiální hodnoty a obrat pozornosti k duchovním hodnotám. Tradiční principy a hodnoty budou zpochybňovány a vnášen do nich nový rozměr.

Krásný, i když náročnější nový rok 2019 vám přeje Pavla Vojířová.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Horoskop podle znamení

Etické zásady

humanistického a transpersonálního astrologa a astrosymbologa

Nejnovější příspěvky

  • All Post
  • Astrologie
  • Business
  • Entertinment
  • Horoskopy
  • Music
  • Nature
  • Post Formats
  • Uncategorized
    •   Back
    • Nezařazené

Máte zájem o mé služby?

Nehávejte a kontaktujte mě

Astroložka

© 2024 astrologicky.cz